miércoles, 21 de marzo de 2012

Temblor a la Font del Balç

       El dissabte 10 de març vam tocar a La Font del Balç. Era un concert llargament esperat i desitjat. La Font és un d´aquells llocs especials, fins i tot per prendre el cafè. Per aquest motiu vam pensar un concert també especial, potser únic. Hi portaríem el Temblor però en una versió extended i amb bonus tracks.


       Per començar vam tenir el plaer absolut de comptar amb les Tràfec Teatre que van preparar per aquest concert la performance the bleeding. Una acció que començava amb els cops i sorolls propis d´un primitivisme escènic i essencial: cossos fent-se escoltar i ocupant un espai. Després la interactuació amb la nostra música i els poemes d´en Gerard, que va fer una selecció especial dels seus textes, més teatralitzats i colpidors que mai.
       Tràfec Teatre va fer una actuació espectacular, va trencar les barreres amb el públic, va generar l´atmosfera elèctrica dels esdeveniments especials i, la cosa més important, elles van tornar a demostrar que tots el llocs són idonis pel teatre.

Fotografia d´Abel Castells
      
         I encara més. Les imatges de Paloma Sánchez oferien una altra via de significat. Amb la idea i consigna de incorporar nocions del distanciament   brechtià  modulà les visuals entre les imatges i les paraules, entre l´acompanyament videogràfic del que succeïa en directe (textures del video-art) i les cadències del cinema. En definitiva, entre la catarsi i la consciència del que estava passant.

Fotografia d´Abel Castells

       Tot es movia de manera natural, tropisme d´artistes extàtics, fam de mostrar i deixar marques. Inundació d´estímuls que extranyament es movien amb el mateix motor. Ho vam anunciar abans, estaria bé ser públic en ocasions com aquesta.
       Però ser part de tot l´espectacle també està molt bé, ens reafirma en el que fem i com el fem, ens esperona pel futur i ens anima a començar nous projectes. I a sobre ens portem de regal un munt de moments autèntics: l´assaig general amb Tràfec Teatre un dia abans del concert, Pep Espelt fent de ser elèctric, una horeta de furgoneta amb la Paloma i el Gerard, la visita dels nostres amics César, Ariana, Kim i David, el sopar abans del concert, el risotto del Gerard, les magnífiques fotografies de l´Abel Castells, etc.


        
       I pel record algunes imatges. Cal pregunatar-se abans, això va ser exactament el que vam fer a la Font del Balç? És un registre fidedigne? La resposta a ambdues preguntes és no. El que va passar al concert està al cap dels assistents, convenientment metabolitzat i potser, oblidat (parcialment, esperem).
       Mai un vídeo serà fidel a la realitat, obrir l´objectiu i gravar és ja una qüestió estètica, i una elecció. Muntar-ho encara més. El vídeo proposat és un afegitó, un annex que s´ha de sumar a totes les accions ja produïdes. (Donem les gràcies a David que ens va fer de càmera).

                                       
                              Kinoplatz a la Font del Balç from KINOPLATZ on Vimeo.




       Per més informació del concert i dels que vam actuar  podeu clicar aquí. Només cal agrair tota l´ajuda (indispensable, diríem) del Reche i la Nuri de La Font del Balç. Ens ho vam posar tot molt fàcil.
Pep, Montse, Montse, Lydia, Maria, Gerard, Paloma, Raul i Antonio. Fotografia d´Abel Castells



       Nota: la idea, és clar, és tornar a repetir l´esdeveniment. Potser no trigarem gaire...