martes, 27 de diciembre de 2011

Reacciona !

       Els nostres amics de Lleida ens han fet una interessant entrevista on parlem de tot una mica, des de què és Kinoplatz fins la nostra relació amb les músiques difícils o experimentals. Malgrat la complicació, per se, de dir les paraules justes i explicar-nos amb la exactitud que voldríem, ha quedat una bona aproximació. I diem això sense saber "exactament" què volem (algú ho sap?).
Vet aquí un extracte:

Quin procés segueixen dos músics per convertir-se en el que sou en l’actualitat?

       La paraula músic potser ens ve una mica gran. Fem música, sí, arrepleguem sons que funcionen més o menys bé, ens comprem instruments i sortim a l´escenari amb una proposta escènica concreta. El que veritablement som, ara mateix, és una banda amb ganes irresistibles de provar coses, treure discos, gravar vídeos i conèixer gent. De fet, el grup és un vehicle fantàstic, diria que ideal, per enfortir la nostra curiositat.

Quins referents teniu a nivell musical per fer la música que feu?

       Referents musicals n’hi ha tants i tan diversos que per no caure en el llistat et diré que ens agrada molt l´electrònica primitiva, el krautrock i les propostes musicals lliures i personals, tipus Sonic Youth, Einstürzende Neubauten, Mike Patton, John Zorn, etc. Són artistes que funcionen a molts nivells, amb absoluta coherència i un bon gust a l´hora de generar projectes encomiable. D´altra banda, les influències són sempre estranyes i inescrutables. Un quadre pot influir en la música que fas? Una conversa amb un amic pot fer-te millor instrumentista? El soroll dels tràfic inspira art? I el no fer res? (per cert la resposta a totes les preguntes és… sí !)

       Per llegir l´entrevista sencera i disfrutar de tot el magnífic blog de Reacciona, clica aquí. Un nou espai cultural al que desitgem tota la sort del mon, bàsicament perque s´ho mereixen.

               Foto de Abel Castells           
                                             
       Ah! I deixem pel final la bona notícia que originà el contacte amb Reacciona!, l´entrevista i, per descomptat, aquest post: el 13 de gener Kinoplatz estarà tocant a la Panera de Lleida.